חברה והשקפה

אם הכל לטובה אז איך נענשים?

  • כ"ח שבט התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב. נאמר שכל מה שה' עושה הכל לטובה. אם זה אכן כך אז איך ה' מעניש אותנו על חטאינו? הרי אם זה לטובתינו אז זה לא עונש!
תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

אמת שבפנימות העניין אין כזה מושג של עונש. העונש כביכול הוא טובה גדולה לאדם לזיכוך נפשו מכל הזוהמה שהאדם התלכלך על ידי מעשיו. זה טובה גדולה שהקב"ה נתן דרך ניקוי לחטאים כדי שנוכל לקבל שכר טוב לכל מי שחטא וטעה בדרכיו.