חברה והשקפה

האם יתכן שהתיקון של יהודי יהיה להיות חילוני.ולשמור תורה ומצוות זה לא חלק מהתיקון ?

  • כ"ח שבט התשפ"א

שאלה

אני יושע שאומרים שכל מי שחי פה זה גלגול.. יש רוב שלא שומרים תורה ומצוות .. אז מה בדיוק קורה פה? כולם מפספסים את המטרה שבאו לעולם? כולם בגדר תינוק שנשבה? אז מה הם עושים פה ..

תשובה

שלום וברכה

לא נוכל לדעת בבירור כלום. אין לנו נביאים אבל בכל זאת נצטט את דברי גדולי הדור האחרון אמרו שאלו הנולדים למשפחה חילונית הם כאלו מכל הדורות הקודמים שבגלגולים קודמים בחרו מיוזמתם לא לשמור תורה ומצוות והקב"ה מביא אותם לעולם שוב כדי שיקבלו על עצמם עול מלכות שמים מעצמם על ידי חיפוש וכו' וזה יהיה התיקון למה שהם חטאו בגלגול הקודם בעזבם את התורה.

מצווה גדולה לעורר את לבם של תינוקות שנשבו ולהביא אותם ליראת שמים ולמצוות שיזכו לתקן את מעשיהם לפני ביאת משיח צדקינו במהרה בימינו.

בהצלחה,