חברה והשקפה

למה אלוקים לוקח את הצדיקים?

  • כ"ח שבט התשפ"א

שאלה

שלום הרב, למה אלוהים לוקח תמיד את הצדיקים?
למה הוא לוקח אותם תמיד במחלות תאונות ופיגועים?

תשובה

שלום וברכה

דרכו של עולם (טוב שכך) שכאשר אדם ננפטר מספרים בשבחו ומתמקדים במעלותיו. אבל אין זה אומר שרק צדיקים נהרגים בפיגועים. רוב הצדיקים חיים איתנו ומעטים הם הצדיקים שמתים בפיגועים. יש לכל נהרדג ונהרג בפיגוע מעלות מסויימות שניתן להגדיר את המעלה הזו כצידקות אבל אין זה מוכרח שהוא צדיק של ממש בכל ענייניו.

בוודאי הנהרג בפיגוע מתעלה למעלה למעלה יותר מכל אחר ואפילו צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד במחיצתם.