חגים ומועדי השנה

היות שהשנה שושן פורים יוצא בשבת, מתי חוגגים בירושלים?

  • א' אדר התשפ"א

שאלה

שלום רב, היות ששושן פורים יוצא בשבת מתי השנה חוגגים בירושלים? תודה מראש

תשובה

שבוע טוב,

בשנה זו ששושן פורים יוצא בשבת, מי שגר בירושלים עושה "פורים משולש", דהיינו שמחלקים את מצוות הפורים לשלושה ימים, י"ד, ט"ו, וט"ז אדר.

ביום חמישי בלילה וביום שישי י"ד אדר קוראים את המגילה ונותנים מתנות לאביונים, ולא אומרים על הנסים בתפילה ובברכת המזון.

ביום שבת ט"ו אדר מוציאים שני ספרי תורה, ובספר תורה השני קוראים "ויבוא עמלק". ואומרים על הנסים בתפילה ובברכת המזון.

ביום ראשון ט"ז אדר נותנים משלוח מנות איש לרעהו, ועושים סעודת פורים, ולא מזכירים על הנסים בברכת המזון.

מקורות: שלחן ערוך (סימן תרפח סעיף ו) ומשנה ברורה שם. ועיין בספר חזון עובדיה פורים (עמוד רכ) שאע"פ שעושים את הסעודה ביום ראשון ט"ז אדר, מכל מקום נכון לעשות עוד מנה מיוחדת לכבוד פורים ולצרפה לסעודות שבת, ולשתות יין או שכר ויתר משקאות, לזכר הנס. וע"ע שם (עמוד רכה) שיש מחמירים לשלוח מנות גם בשבת (במקום שיש עירוב), והמחמיר תבוא עליו ברכה. וע"ע שם (עמוד רכז) שבסעודת פורים ביום ראשון ט"ז אדר, נכון לנהוג לומר על הנסים באמצע הרחמן.

בברכה,

הלל מאירס