תפילה וברכות

האם מותר להתפלל מול תמונה של דמות או אקווריום של דגים?

  • ב' אדר התשפ"א

שאלה

שבוע טוב,

האם מותר לומר ברכות השחר, שמע וכו' מול תמונה של דמות, אקווריום של דגים?
תפילת עמידה?

תודה

תשובה

שלום רב,

נכון להימנע מכל זה משום היסח דעת מהתפילה.

מקורות: כן כתב השלחן ערוך (סימן צ סעיף כג) הבגדים המצויירים אף על פי שאינם בולטות אין נכון להתפלל כנגדם, ואם יקרה לו להתפלל כנגד בגד או כותל מצויר יעלים עיניו. ופירש המשנה ברורה (סק"ע) דהיינו טעמא שאין נכון להתפלל כנגדם שלא יהא מביט בציורם ולא יכוון בתפילתו. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס