האם אדם שמאלי צריך ללבוש שרוול ימין לפני שרוול שמאל?

  • ב' אדר התשפ"א

שאלה

לרב שלום,
שמעתי שישנו חיוב שבלבישת חולצה יש לשים את החולצה על הראש, לאחר מכן ללבוש את שרוול ימין ואחר כך את שרוול שמאל. רציתי לשאול, האם אדם שמאלי (איטר) גם מחויב בחיוב זה, והאם חיוב זה גם קיים כשלובשים מכנסיים?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש להקדים ימין בלבישת החולצה וגם המכנסיים, וכמו שכתב הקצור שלחן ערוך (סימן ג סעיף ד) לפי שמצינו שהימין היא חשובה בתורה, לענין עבודה, ולענין בוהן יד ובוהן רגל של מילואים, ושל מצורע ולענין מצות חליצה, לכן בלבישה וכן בשאר דברים, לעולם יקדים של ימין לשל שמאל.

וגם איטר יד צריך להקדים ללבוש צד ימין של הבגד (שו"ת באר משה חלק ב' סימן ג אות א).

וראה עוד https://www.hidabroot.org/question/255660

בברכה,

הלל מאירס