האם מותר ללבוש גרביים לפני נטילת ידיים בבוקר?

  • ג' אדר התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
השאלה הזו מעסיקה אותי רבות, אני סובלת מורידים ברגליים והמצב האידיאלי הוא שבסמוך לקימה ממש גורבים את הגרביים המיוחדות (אחרת, כאשר מתחילים להסתובב ללא הגרביים הדם זורם לורידים ומנפח אותם ואז יש צורך להרים את הרגליים גבוה עד שהדם זורם בכיוון ההפוך, והוריד מתרוקן מהנפיחות).
השאלה שלי, האם מותר לי לגרוב את הגרביים לפני נטילת ידיים?
תודה לרב מראש על התשובה

תשובה

שלום רב,

את יכולה לגרוב גרביים לפני נטילת ידיים בבוקר, כי מעיקר הדין מותר להתלבש לפני נטילת ידיים בבוקר, אלא שהמחמיר ליטול ידיים קודם לכן תבוא עליו ברכה, ובמקום צורך כמו שלך תוכלי להקל בזה ללא חשש כלל.

מקורות: יעויין שו"ת יביע אומר חלק ה' (חלק אורח חיים סימן א).

בברכה,

הלל מאירס