טהרת המשפחה

האם בני זוג אסורים יכולים לשבת על ספה אחת יחד?

  • ג' אדר התשפ"א

שאלה

שלום הרב,
האם בני זוג אסורים יכולים לשבת על ספה אחת יחד? ואם הספה מחולקת לכמה כריות שונות?

תודה

תשובה

שלום רב,

אקדים שלפי מנהג האשכנזים אסור לבעל לשבת על ספסל שמתנדנד, ואינו קבוע או מחובר לקיר, כשאשתו נדה יושבת עליו, כי הואיל והספסל מתנדנד הרי הבעל מרגיש בישיבת אשתו (רמ"א יורה דעה סימן קצה סעיף ה), אולם מנהג הספרדים ורוב עדות המזרח להקל בזה (טהרת הבית חלק ב' סימן יב סעיף ב).

ולגבי ספה - אם היא כבדה ומיושבת היטב, גם לפי מנהג האשכנזים מותרים לישב עליו באותו זמן, ואף על פי שהמצעים רכים ומרגישים על ידי רכות המצעים שאדם אחר יושב עליו מותר לישב עליו (משמרת הטהרה חלק ב' סימן ח סעיף עא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל), אך יתנו חפץ להפסיק ביניהם (שם). ולפי מנהג הספרדים הנ"ל מותר בפשיטות גם ללא הפסק של חפץ.

ואם הספה מחולקת לכמה כריות, שאין האחד מרגיש בישיבת השני, גם לפי מנהג האשכנזים מותר לשבת ללא הפסק חפץ ביניהם. אך כמובן צריכים להיזהר שלא יגעו אחד בשני.

בברכה,

הלל מאירס