נשים

שירת נשים

  • ד' אדר התשפ"א

שאלה

שלום הרב.
כבר הבנתי מדוע אסור לנערה או לאישה לשיר בפני גברים אני יודעת שהתשובה היא בגלל שכשאיש שומע אישה הוא לפעמים חושב מחשבות לא טובות
אבל למה בגלל שהם אלו שחוטאים אסור לנו הנשים לשיר ולהתפרסם..
לגברים מותר לשיר ולנו אסור בגלל החטים שלהם

תשובה

שלום וברכה

חומרת הצניעות אצל גבר היא פחותה מאשר אצל האשה. כיוון שההשפעה על הגבר היא גדולה יותר כאשר גבר מקשיב לקול אישה יותר מאשר להיפך.

טבע האשה הוא לא להמשך לכל גבר והיא יותר מחפשת את האדם שבגבר ורק גבר שכבר קרוב איליה היא מוסגלת לחשוב על קירבה איתו הגבר לעומת זאת עלול לחטוא עם כל אישה בכל זמן ולכן הוא מזוהר יותר.

בברכה,

בנימין משואלי