האם לשבועה בהר סיני יש דין של נדר?

  • ד' אדר התשפ"א

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

שמעתי שכל יהודי חייב לשמור מצוות גם בתורת נדר שכל ישראל נשבעו בהר סיני.

למה בעצם זה נחשב נדר?

הרי אם תיאורתית אני אידור משהו לכל חיי ולכל חיי ילדיי, הם לא יהיו מחויבים לא?
כי אין לי ילדים עכשיו [אני בן 18 (: ], ואיך הם יכולים להיות מחויבים בתורת נדר לפני שהם הגיעו לעולם??

לא זכיתי להבין בעצמי, לכן אשמח לתשובת הרב!

תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

אכן אמרו חז"ל במסכת שבועות (דף לט עמוד א) שמשה רבינו כשהשביע את ישראל, השביע לא רק את העומדים על הר סיני, אלא גם את הדורות הבאים וגרים העתידין להתגייר, והמהרש"א שם מסביר, שהשביע את כל נשמות ישראל שהיו במעמד הר סיני, ומה שאמרו בגמרא מסכת נדה (דף ל עמוד ב) שמשביעים את האדם בשעת לידה, היינו הגוף שלא היה נברא עדיין בהר סיני.

בברכה,

הלל מאירס