תפילה וברכות

תחנון

  • ה' אדר התשפ"א

שאלה

שלום, שתי שאלות בבקשה.

א. אם בשחרית הארכתי מאוד בשמונה עשרה וכשסיימתי הציבור התחיל אשרי. מה עלי לעשות? זאת אומרת האם אני צריך להתחיל תחנון? או שאפשר פשוט לדלג וזהו. (ואם אני חייב לחזור, האם צריך לחזור והלהגיד מתחלית תחנון עד סוף תחנון?) רק מציין שאני מתפלל נוסח ספרד.

ב. אם בשחרית/מנחה, התחלתי לומר תחנון ("אשמנו בגדנו") והחזן כבר הספיק להגיע ל: "ויעבור".
איך צריך לנהוג?
(האם צריך לדלג לאיפה שהוא?) (האם צריך להשלים אח"כ?)

תשובה

שלום וברכה

א. לומר תחנון ולהמשיך כפי הסדר.

ב. לומר את שלוש עשרה מידות ולחזור איפה שאתה חוזר.