איך מכשירים כיור ושיש במטבח?

  • ז' אדר התשפ"א

שאלה

שלום,

אשמח לדעת איך מכשירים כיור ושיש במטבח בו אני לא בטוחה ששמרו על כשרות.
אני לא רוצה להיות בספק.

יש לציין שהכיור מחרס- חברת חרסה, השיש קיסר נראה סוג רגיל, לא מבינה בזה יותר מידי, ונוהגת כמנהג התימנים.

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

למנהג התימנים אפשר להכשיר גם כיור מחרס, וקודם כל יש לנקות אותו ביסודיות ולייבשו, ולאחר מכן יש לערות עליו מים רותחים מקומקום חשמלי, ואז הוא מותר בשימוש (יעויין להרב שלמה קורח זצ"ל בספר עריכת שולחן חלק אורח חיים חלק ה' סימן תנא סעיף מט).

שיש קיסר - אפשר גם להכשיר כנ"ל (יעויין שם). וכמדומה שלפי הוראות היצרן אין לערות עליו מים רותחים אלא אם קדמו להם מים פושרים.

בברכה,

הלל מאירס