שבת

האם מותר לצאת בשבת עם כפפות מחוץ לעירוב?

  • ט' אדר התשפ"א

שאלה

שלום וברכה!
רציתי לשאול האם מותר לצאת בשבת חוץ לעירוב עם כפפות?
תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

מותר לצאת לרשות הרבים בשבת כשידיו מלובשות בכפפות. אמנם יש מחמירים לתפור את הכפפות מערב שבת בשרוולים של החולצה או לקשור אותן בהם בקשר של קיימא יפה. וראוי לחוש לדבריהם.

מקורות: שלחן ערוך (סימן שא סעיף לז). וביאר המשנה ברורה שם, שטעם ההיתר משום שהן מלבוש גמור שעשויות להגן מפני הקור. וטעם היש מחמירים משום שלפעמים צריך למשמש בידיו להסיר ממנו כינה או פרעוש העוקצתו וחוששים שמא ישכח ויבוא להוליכן ארבע אמות ברשות הרבים.

בברכה,

הלל מאירס