נשים

נידה וחברה

  • ט' אדר התשפ"א

שאלה

שלום ושבוע טוב כבוד הרב,

יש לי חברה כבר קרוב לשנתיים וחצי ובעזרת השם בלי נדר עוד השנה נהיה מתחת לחופה ביחד.

לפעמים היא באה לישון אצלי או אני אצלה כי אנחנו גרים במרחק מאוד גדול אחד מהשניה ויוצא שאנחנו יושנים באותה מיטה.

חשוב לי לציין שאני וחברה שלי קיבלנו על עצמינו שמירת נגיעה ממש לפני כשבוע וחצי.

רציתי לשאול את הרב, בזמן הזה בחודש שהאישה בנידה, האם טומאתה עוברת גם אליי כמו שחל עם גבר ואישה נשואים (כלומר שאסור לי לישון איתה או אפילו לקחת משהו מהיד שלה)? או שבגלל שאנחנו עוד לא נשואים זה לא משפיע?

תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואינכם נשואים האיסור הוא לא רק על זמן הנידה אלא על כל הזמנים עד לטבילה וחתונה, לכן אסור לישון איתה או כל מגע, עד לחתונה ולטהרה.