תפילה וברכות

מספר שאלות בנושאים שונים

  • ט' אדר התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,יש לי מסר שאלות בבקשה
1)אנחנו משתדלים בבית לברך ברכות בקול ולענות אמן..הבנתי שאסור לענות 'אמן' בזמן קריאת שמע על המיטה,
השאלה אם זה אסור רק בזמן קריאת הפרשיות או שזה אסור גם לפני כשקוראים 'הריני מוחל וסולח' או אחרי שמסיימים את הפרשיות אבל אני עדיין קוראת במסגרת הקריאת שמע מותר לי כבר לענות אמן אם מישהו מברך?

תשובה

שלום וברכה

מותר לענות אמן בקריאת שמע שעל המיטה. רק בקריאת שמע של חובה של הגברים בבוקר או בערבית לא יענו אמן באמצע הפרק.

גבר שהתפלל ערבית לפני הלילה והוא יוצא ידי חובת קריאת שמע בעת קריאת שמע שעל המיטה אין לו לענות אמן באמצע הפרקים של קריאת שמע.