חברה והשקפה

הלכות בקשר לנטיות הפוכות+האם פעם התייחסו לזה חז"ל?

  • ט' אדר התשפ"א

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני מכיר מישהו עם נטיות הפוכות (גבר) ורציתי לשאול כמה שאלות בהלכה:

האם צריך להתייחס לכל דיני ייחוד?
האם עליי לשמור נגיעה?
האם צריך לשים לב לעוד משהו?

האם חז"ל בעבר התייחסו לזה?
כלומר, בדור המבול היו כאלה, וגם פוטיפר היה משהו כזה [שהוא רצה לבוא על יוסף],
אבל האם הייתה התייחסות בגמרא או בהלכה ליהודי שיש לו נטיות הפוכות? [/יהודיה עם נטיות הפוכות?]

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית חשוב לדעת שהאיסור הוא לא להרגיש רצון ותאווה עם בני אותו המין אלא ללכת בפועל אחרי הנטיה האסורה.

אין איסור ייחוד או נגיעה עם אדם כזה כל זמן שלא ידוע שהוא מפתה אחרים להיות כמותו.

הדבר מפורש בתורה שזה היה טבעם של כל אנשי כנען שגבר היה חי עם גבר ואשה עם אישה והתורה אסרה את זה. כך כתוב בויקרא פרק יח

(כב) וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא:

(כד) אַל תִּטַּמְּאוּ בְּכָל אֵלֶּה כִּי בְכָל אֵלֶּה נִטְמְאוּ הַגּוֹיִם אֲשֶׁר אֲנִי מְשַׁלֵּחַ מִפְּנֵיכֶם:
(כה) וַתִּטְמָא הָאָרֶץ וָאֶפְקֹד עֲוֹנָהּ עָלֶיהָ וַתָּקִא הָאָרֶץ אֶת יֹשְׁבֶיהָ:

(כז) כִּי אֶת כָּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ:
(כח) וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם:
(כט) כִּי כָּל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה מִכֹּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה וְנִכְרְתוּ הַנְּפָשׁוֹת הָעֹשֹׂת מִקֶּרֶב עַמָּם:
(ל) וּשְׁמַרְתֶּם אֶת מִשְׁמַרְתִּי לְבִלְתִּי עֲשׂוֹת מֵחֻקּוֹת הַתּוֹעֵבֹת אֲשֶׁר נַעֲשׂוּ לִפְנֵיכֶם וְלֹא תִטַּמְּאוּ בָּהֶם אֲנִי יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם:

הנה דברי הרמב"ם  על נשים שיש להם נטיות הפוכות. הלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה ח
נשים המסוללות זו בזו אסור וממעשה מצרים הוא שהוזהרנו עליו שנאמר כמעשה ארץ מצרים לא תעשו, אמרו חכמים מה היו עושים איש נושא איש ואשה נושא אשה, ואשה נשאת לשני אנשים, אף על פי שמעשה זה אסור אין מלקין עליו, שאין לו לאו מיוחד והרי אין שם ביאה כלל, לפיכך ב אין נאסרות לכהונה משום זנות ולא תיאסר אשה על בעלה בזה שאין כאן זנות, וראוי להכותן מכת מרדות הואיל ועשו איסור, ויש לאיש להקפיד על אשתו מדבר זה ומונע הנשים הידועות בכך מלהכנס לה ומלצאת היא אליהן.

אציע לראות את דברי הרב זמיר https://www.hidabroot.org/video/210216

https://www.hidabroot.org/video/60935

בהצלחה,