תפילה וברכות

איך עונים "יהא שמה רבא"

  • י"א אדר התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, עד איפה עדות המזרח עונים "יהא שמה רבא", עד המילה "יתברך", או שממשיכים הרבה עד המילים "דאמירן בעלמא"?

במידה ועונים עד "דאמירן בעלמא", והחזן ממהר ומגיע ל" שמה דקודשה בריך הוא" לענות אמן למרות שעוד לא סיימתי לומר עד "דאמירן בעלמא" או לא?

באמצע ברכה קצרה ידוע שלא מפסיקים לענות אמן, בברכות ארוכות שעוצרים באמצע אמירתם לענות "אמן, יהא שמה רבא", לענות עד "דאמירן בעלמא" או לא?
מה נאמר על מעלת עניית יהא שמה רבא בכוונה? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אומרים עד דאמירן בעלמא. אין לענות אמן של בריך היא לפני שסיימת עד דאמירן בעלמא.

באמצע ברכות קריאת שמע אומרים רק עד יתברך.