חגים ומועדי השנה

האם מותר להתגלח בפורים שחל בערב שבת?

  • י"ב אדר התשפ"א

שאלה

האם בפורים ביום שישי מותר לי להתגלח ולגזור ציפורניים? מעוניין בבקשה לקבל תשובה לפי דעת הבן איש חי והרב מרדכי אליהו זצ"ל. אני גר בקרית ביאליק. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

דעת הבן איש חי (שנה א' פרשת תצוה, הלכות פורים סעיף כא) שאין להתגלח בפורים, אפילו אם חל יום י"ד אדר בערב שבת, אולם דעת החזון עובדיה הלכות פורים (עמוד קצו) שמותר להתגלח בפורים לצורך היום, אפילו אם חל פורים באמצע השבוע.

אמנם לגבי גזירת ציפורניים כמדומה שהבן איש חי לא גילה דעתו, אולם נראה שיודה להתיר בזה, וכמו שכתב בחזון עובדיה שם (עמוד קצז) שלפי מנהג הספרדים מותר לגזור ציפורניים בפורים, אפילו אם חל באמצע השבוע, שהרי דעת השלחן ערוך (סימן תקלב סעיף א) שמותר לגזור ציפורניים בחול המועד. וכל שכן בפורים שנמנעים מעשיית מלאכה בו רק מכוח מנהג. ע"ש.

כמדומה שהרב מרדכי אליהו זצ"ל לא התייחס לשאלות אלו בספרו מאמר מרדכי.

בברכה,

הלל מאירס