האם רצוי ללכת לטיפולי לייזר להסרת קעקועים?

  • י"ג אדר התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, מה שלומך?

יש בגופי 2 קעקועים.
לאחרונה אני מוצא את עצמי מתחבר לדת ואפילו קצת מתקרב.
בזמן האחרון הקעקועים מפריעים לי מכמה סיבות, העיקריות הן העניין הדתי, שזה לא מקובל על פי הדת ולמעשה עשיתי משהו אסור, הסיבה השנייה, היא יותר סיבה אישית עם עצמי , שהנראות ומיקום הקעקוע מפריעה לי.

רציתי לשאול האם מותר/רצוי ללכת לטיפולי לייזר? (טיפולים שנועדו להסרת הקעקועים)
או שמה יש איסור/אי המלצה גם על זה?

אשמח לתשובתך בנושא
תודה רבה והמשך יום טוב!

תשובה

שלום רב,

ב"ה. שמח לשמוע על התקרבותך לחיי תורה ומצוות. ומצווה גוררת מצווה. ובעז"ה תזכה ללכת מחיל אל חיל!

למרות שיש איסור גמור לעשות כתובת קעקע על בשרו (ראה ספר ויקרא יט כח, ושלחן ערוך יורה דעה סימן קפ), מכל מקום מי שכבר עשה קעקוע אינו חייב להסיר זאת מבשרו. ואף על פי כן טוב ונכון למי שיש באפשרותו להסיר את הקעקוע מבשרו כדי שלא תהיה עליו "מזכרת עוון".

ראה בהרחבה https://www.hidabroot.org/question/246263

ולכן אפשר וגם מומלץ להסיר קעקוע בלייזר - ראה https://www.hidabroot.org/article/204151

חזק ואמץ ובהצלחה רבה!

הלל מאירס