הנחת תפילין ביום בר המצווה

  • ט"ז אדר התשפ"א

שאלה

שלום רב ושבוע טוב מבורך
בתאריך בר המצווה העברי של הילד, אנחנו עולים לכותל. מכייון שנגיע בזמן מאוחר (בערך 11:00 לפני הצהריים) לא נתפלל שחרית בכותל אלא רק הנחת תפילין וקריאה בתורה. אני מניח שעדיף שהילד יתפלל שחרית בבוקר במניין כולל הנחת תפילין עם ברכה אבל אז האם מותר לאחר מכן להניח תפילין בכותל ? האם צריך ומותר לברך שוב? אשמח להכוונת הרב בעניין. אשמח לשמוע גם מה סדר הטקס המומלץ בכותל בארוע כזה? האם איך שמגיעים לכותל סדר הנחת תפילין, הוצאת ספר תורה, קריאה בתורה וזהו? תודה רבה . רוני

תשובה

שלום וברכה

אפשר לברך שוב ב11 על הנחת תפילין נוספת.

אם יש לכם מנין שלא שמעו קריאת התורה באותו יום אפשר לקרוא בתורה בכותל. אבל אי אפשר לקרוא לאחר שכולם כבר שמעו את קריאת התורה של אותו יום.