חברה והשקפה

יחסי משפחה

  • י"ז אדר התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני בן 31 מנהל אורח חיים חרדי נשוי +3 ב"ה.
אנחנו 4 אחים, הבכורה בת 33..ואני השני..
ואחות בת 25 נשואה..
ואח בן 15.
יש לנו הורים נפלאים,אבל כמו בכל משפחה אין מושלם..
לפעמים עברנו משברים או אי הבנות עם ההורים בכל מיני נושאים בחיים.
לאחרונה אחותי הגדולה, התחזקה באופן דרסטי, עברה משבר מאוד קשה עם בעלה הייתה על סף גירושים, אבל הצליחו להתגבר וב"ה חיים היום עם 5 ילדים.
היא הכירה איזה רב ממודעין...שעזר להם בכל מיני בעיות ועזר בכל ענין השלום הבית...
אחותי נשואה 14 שנים, לא עבדה יום אחד מהרגע שהתחתנה, עקרת בית ממורמרת, שיושבת בבית ורק דנה את האנשים סביבה, והרב שלה ממודיעין גרם לה והכניס לה חזק ללב למוח שכל הבעיות שיש לה בחיים בהכל אשמים ההורים שלה...כל המשקעים שיש לה הכל הכל ההורים..
תקופה ארוכה היא מתנהגת אליהם בצורה מכפישה, גורמת להם לסבל לבושות, אמא שלי בוכה יום יום בגללה..
והיא ממשיכה להתנהג ככה, כי הרב שלה מדריך אותה בצורה הזאת...
היר גובה ממנה 300 שקל לפגישה..
ועושה הכל לגרום להוציא גם מאמא שלי וגורם לאחותי לארגן פגישות עם אבא שלי ואמא..ממציא שטויות רק להוציא מבם כסף.
ההורים מתוסכלים בוכים וכואבים, ואנחנו יושבים מהצד האחים האומללים רואים את ההורים האלה במצב הזה שלא מגיע להם כזה יחס..
הורים שנתנו את החיים שלהם לנו, הורים שאין להם מושג מזה נופש, אין להם מושג מזה להנות קצת בשביל עצמם,
כל דבר מפריע לאחותי..
אנחנו עושים אירוע המשפחתי ואם הזמנו אותה ולא דאגנו לה למנה מיוחדת בכשרות שלה אז יש פיצוץ אטומי במשפחה.
הרב שלה הרס הכל כל יחס קטן במשפחה שלנו.
איך אנחנו האחים אמורים להגיב?
לאחרונה היא נדבקה אליי, ורוצה להביא אותי לשיחת "שימוע וחינוך" אצל הרב שלי..וזה גורם לי למתחים בבית עם אישתי...
הורסת הכל ולא רואה אף אחד ממול..
איזה מין רב זה שככה מלמד אותה??
תעזור לי בבקשה לקבל עצה נכונה.

תשובה

שלום וברכה

מאחר והיא מתנהגת בצורה כזו אין לכם ברירה אלא לתת לה את בחירה או שהיא מפסיקה בהתנהלות שלה או שלא תהיה ברירה ותהיו מוכרחים לנתק איתה קשר בצורה חלקית או מלאה.

אסור לתת לה בשום מצב לשבור את המשפחה ועל כל המשפחה להיות מאוחדת בתמיכה איתנה בהורים אף במחיר של סכסוך איתה. הדבר צריך להיות בפה אחד כולם מולה. לא עוד ניסיון להסתדר איתה אלא לתת לה את הבחירה להחליט האם את רוצה לחזור ליישר קו ולהפסיק את המלחמה בהורים ולחזור לשפיות או שהיא תישאר לבדה.

ה"רב" שלה במרכאות הוא שרלטן אבל אין לך אפשרות להפריד ביניהם עד שהיא תתעשת בעז"ה.

נשמח לסייע לך עוד.