התרת נדרים, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רציתי לשאול האם אפשר להתיר נדרים בכל זמן (ולא רק לפני כיפור) ואיך עושים זאת 0מדובר בנדרים חמורים של חברה שנדרה בעבר וטוענת שזה מעכב אותה כיום בחייה..) בנוסף, כרגע אני מקפידה לומר ק"ש שעל המיטה עפ"י נוסח מנויילן שקבלתי (רשטם למטה י.ה. בני ברק) האם כדאי להפסיק ולומר ממש עפ"י נוסח התפילה (אף שאני כבר רגילה ויהיה לי קצת קשה) ואם אכן אפסיק, האם זה נחשב להפרת נדר (שכן זה נעשה יותר מ-3 פעמים רצוף אף שלא נדרתי באמת. תודה רבה רבה, סיון.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי אפשר להתיר נדרים בכל יום, ויש ללכת לבקי בהלכה (אישה יכולה להתיר את הנדר על ידי שבעלה יבקש את ההתרה ) שיתיר את הנדר עם שני אנשים עימו כדין.

אי קיום נדר הוא דבר חמור מאוד. ובענין קריאת שמע לא הבנתי את בעייתך לקרוא, כמו שקראת עד היום נסי לפרט יותר את השאלה.

לילה טוב - בנימין שמואלי