עניין שכנים למדרגות

  • י"ח אדר התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב.
אנחנו גרים בבנין עם שכנים.שגרים מעלינו .
היו לנו מדרגות לגג בכניסה עם דלת נורמלית
לפני שנתיים הם שיפצו את הבית ובנו עוד קומה לגג
עכשיו לקחו לנו את הכניסה הרגילה שהיתה לגג ובנו סולם עם פתח לא נח לעליה לגג..
אנחנו רוצים לבנות מדרגות נורמליות כמו שהיו לנו מלכתחילה והם מתנגדים בכל תוקף ,בגלל שיש להם את השיקולים שלהם לבנות שם סוג של יחידת דיור והם לא רוצים ש"נטייל" להם בגג שלהם..
מי צודק לגבי עניין המדרגות הם או אנחנו??
נשמח לתשובה..
תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

על פניו הצדק איתכם אולם אי אפשר לספוק בלי שמיעת הצדדים והכרת המקרה ולכן יש לגשת שניכם לרב דיין הבקי בחושן משפט שיורה לכם את ההלכה.