למה עוף נחשב בשרי ?

  • כ"א אדר התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב .
האיסור על בשר וחלב הוא על גדי בחלב אימו שלא יבוצע סבל לנשמות , גדי ממשפחת הבהמות ועוף ממשפחת העופות אם אי אפשר גדי בחלב אימו איך ניתן לערבב ביצה עם עוף זה לא על אותו משקל ?

תשובה

שלום וברכה

לא ראיתי את הטעם שכתבת לעניין בבשר וחלב. בכל מקרה בשר עוף בחלב אסור מדרבנן וכמבואר ברמב"ם הלכות מאכלות אסורות פרק ט

הלכה ד
וכן בשר חיה ועוף בין בחלב חיה בין בחלב בהמה אינו אסור באכילה מן התורה לפיכך מותר לבשלו ומותר בהנייה, ואסור באכילה מדברי סופרים כדי שלא יפשעו העם ויבואו לידי איסור בשר בחלב של תורה ויאכלו בשר בהמה טהורה בחלב בהמה טהורה, שהרי אין משמע הכתוב אלא גדי בחלב אמו ממש לפיכך אסרו כל בשר בחלב.

בהצלחה,