חגים ומועדי השנה

ערב פסח שחל בשבת, האם אפשר לאכול סעודה שנייה בלילה?

  • כ"א אדר התשפ"א

שאלה

האם לא עדיף בשבת קודש ערב פסח לערוך שתי סעודות בלילה שאפשר לאכול בנחת בלי הלחץ של הרגע האחרון בלי השאלה של ברכה שאינה צריכה מחמת חילוק סעודת הבוקר לשנים ואז ביום לאכול את הסעודה השלישית בבוקר? תודה

תשובה

שלום רב,

הסעודה השנייה של שבת חייבת להתבצע ביום השבת, ואם אכל סעודה זו בלילה לא יצא ידי חובה, ולכן אין זה פתרון.

מקורות: כן הובא בספר הליכות שלמה על המועדים (ניסן-אב פרק ח הערה 64) שהשיב הרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל לשואל, דבאכילת ב' סעודות בלילה נראה דלא יצא מצות ג' סעודות, דהמצוה היא לאכול סעודה אחת בלילה ושתים ביום. אמנם יש לציין למה שכתב בספר אשרי האיש חלק ג' (פרק נז סעיף טו) בשם הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל, שמי שאי אפשר לו לאכול ביום את הג' סעודות, יאכל בלילה כמה סעודות, דזה עדיף מכלום.

בברכה,

הלל מאירס