שבת

מה עדיף - הפרשת חלה או חלות טריות כל שבת?

  • כ"ג אדר התשפ"א

שאלה

שלום לרב,

אני אופה לעצמי לחם כוסמין כיוון שאסור לי לחם חיטה. אני אוכל בשבוע (כולל שבת) לחמים מק"ג אחד קמח כוסמין.

עד עכשיו הייתי אופה 2 ק"ג פעם בשבועיים ומקפיא לשבת הבאה וכך הייתי מזכה את אישתי או את עצמי בהפרשת חלה. העניין הוא שהרבה יותר קל לי להכין מק"ג אחד, גם הלחמים יוצאים טובים יותר ועוד יותר שבשבוע הבא הם טריים ולא מהקפאה. הבעיה שבק"ג אחד אי אפשר לעשות הפרשת חלה.

האם להמשיך להכין 2 ק"ג פעם בשבועיים או להכין ק"ג אחד כל יום שישי?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

למרות חשיבותה הרבה של מצוות חלה, ובפרט בערב שבת (ראה רמ"א אורח חיים סימן רמב, ומשנה ברורה סק"ו), עדיף שתאכל חלות טריות "וקראת לשבת עונג" (ישעיה נח יג).

בברכה,

הלל מאירס