שבת

האם מותר לסגור שקית עם חוט ברזל בשבת?

  • כ"ג אדר התשפ"א

שאלה

ישנו חוט ברזל שמיועד לשים על שקיות ומסובבים אותו סביב עצמו לקשירת השקית. האם מותר לפתוח ולסגור את זה בשבת? תודה

תשובה

שלום רב,

נחלקו בשאלה זו פוסקי הדור האחרון, ודעת רובם להתיר, ולהלכה, מעיקר הדין מותר, והמחמיר תבוא עליו ברכה.

מקורות: המחמירים - הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל, הובא בספר אשרי האיש חלק ב' (עמוד רעא סעיף י) והרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל, הובא בספר שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק טו ס"ק קעד).

המתירים - ראה לאדמו"ר מצאנז-קלויזנבורג זצ"ל בשו"ת דברי יציב חלק אורח חיים חלק א' (סימן קנב-קנג) ובשו"ת שבט הלוי חלק ח' (סימן נה) וחלק י' (סימן סא) ובשו"ת משנה הלכות חלק ה' (סימן נ) ובספר חוט שני שבת חלק ב' (עמודים רכח-רכט), וכן בשו"ת דברי חכמים (עמוד קכד) בשם הרב משה פיינשטיין והרב חיים פנחס שיינברג זצ"ל, ובספר אור לציון חלק ב' (פרק כט סעיף ב) ובספר חזון עובדיה שבת חלק ה' (עמודים עז-עח).

בברכה,

הלל מאירס