תפילת עמידה

  • כ"ג אדר התשפ"א

שאלה

בתפילת עמידה אנו אומרים כל יום בברכה השניה שהקב"ה מחיה מתים ומברכים ברוך אתה ה' מחיה המתים, אני לא מבין למה זה כל כך חשוב לברך כל פעם בתפילת עמידה שהאלוקים מחיה המתים, דבר שאינו נוגע לתקופותינו, אלא לזתקופת המשיח ועולם הבא?
גם אני לא מבין מדוע אנו משתמשים בזמן הווה? האלוקים אינו מחיה מתים עכשיו, זה יהיה כאשר יבא משיח.
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הברכה היא על החזרת הנשמה בכל יום בלילה ועל הדרך אנו כבר מברכים על תחיית המתים שיבוא במהרה בימינו.