שבת

אכילת מצה בערב פסח

  • כ"ד אדר התשפ"א

שאלה

שלום וברכה לצוות הרבנים היקרים!!!
בתורה כתוב"ויהי ערב ויהי בוקר" , הערב שייך ליום שאחר כך! חובה לאכול בערב פסח מצה!!!!! אם כך איך דבר כזה כתוב, כל האוכל מצה בערב פסח כאילו בועל ארוסתו בבית חמיו ???
בערב פסח חובה לאכול מצה!!! והרי לנו שכל דברי הגמרא מדויקים!!!!

תשובה

שלום וברכה

בלשון חז"ל ערב פסח זה יום יד' בניסן . כך נהוג גם היום בקרב בני התורה שיום שישי קרוי ערב שבת. וליל שבת לא כתוב ערב שישי אלא ליל שבת.