מזוזות שנזרקו בטעות בזמן שיפוץ

  • כ"ז אדר התשפ"א

שאלה

במסגרת השיפוצים של הבית של בן משפחה, הפועלים הערבים זרקו בטעות את כל המשקופים עם המזוזות שהיו שם לאתר פסולת בניין.
עכשיו לא ניתן למצוא את זה.
מה אפשר לעשות כדי לתקן את אובדן המזוזות עם שמות הקודש?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ראוי לקבל על עצמך בלי נדר ללמוד הלכות גניזה (יש ספר מקיף על הנושא בשם "גנזי הקודש", תוכל למצוא באתר "היברו בוקס"), שתי הלכות כל יום עד שתסיים, על דעת לשמור ולעשות ולקיים. וגם לתת צדקה במקום תענית של יום אחד (היינו שווי הארוחות מבוקר עד ערב), ושב ורפא לך.

מקורות: יעויין כיוצא בזה בתשובות הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר דולה ומשקה (עמוד רנח) ובספר דרך שיחה חלק א' (עמוד תקיח) ובספר דעת נוטה חלק א' (עמוד קצז תשובה כב, ובהערה שם).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס