האם מותר לזרוק עיתונים לפח?

  • כ"ז אדר התשפ"א

שאלה

האם מותר לשים מגזין כמו משפחה ועמי בסל מיחזור, או לשים אותם בגניזה?

שמעתי שצריך להכניס אותם בתוך שתי שקיות ולזרוק לפח.

מה נכון?

תודה

תשובה

שלום רב,

אם את יודעת שיש בעיתון דברי תורה, דברי התורה טעונים גניזה. יש אומרים שצריך לגזור את דברי התורה ולגנוז, ויש אומרים שאפשר לגנוז את העיתון כולו (יעויין גנזי הקודש פרק יד סעיף ד), ולמעשה אפשר להקל בזה, והמחמיר תבוא עליו ברכה.

ואם לא מדובר במדור קבוע של דברי תורה יש מקילים לקשור היטב בשקית ולזרוק לפח, אולם אם מדובר במדור תורני קבוע יש לשים בגניזה (יעויין שם סעיף ד והערה י).

אם העיתון אינו מוחזק בדרך קבע בהדפסת ציטוט הטעון גניזה, יש מקום להקל לזורקו לאשפה, ואין צריך לחפש אחר דברי התורה (יעויין שם סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס