האם אפשר לברך ברכת האילנות דרך משקפת?

  • א' ניסן התשפ"א

שאלה

אני בהסגר קורונה. אני יכול לברך ברכת האילנות דרך זה שאני רואה עצי פרי במשקפת? תודה

תשובה

שלום רב,

אם על ידי המשקפת אתה יכול לראות את הלבלוב באופן ברור - אפשר לברך (על פי שו"ת בצל החכמה חלק ב' סימן טז אות ד, וחזון עובדיה ברכות עמוד תטז ד"ה משקפת).

אולם יש לדעת שזהו דווקא אם המשקפת בנויה כתבנית זכוכית מגדלת, אך אם היא פועלת בעזרת מראות אין לברך דרכה, ורוב המשקפות המצויות כיום פועלות בעזרת מראות (שער העין פרק ב סעיף יא).

בברכת בריאות איתנה,

הלל מאירס