האם אני יכולה לנתק קשר מהורים חילונים?

  • א' ניסן התשפ"א

שאלה

שמעתי מקודם את הרב יגאל כהן שאומר שחובה לכבד את ההורים אפילו אם האבא רשע. מה לגבי שלום הבית שלי וחינוך הילדים בגלל שחזרתי בתשובה וההורים שלי חילונים ולא מסכימים לדרך התורה?? מעדיפה לנתק קשר (כבר כמה שנים טובות). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן יש חיוב לכבד גם אב רשע - ראי https://www.hidabroot.org/question/245494

זאת ועוד - רוב ככל החילונים בזמנינו אין להם דין רשע חלילה, כי הם תינוקות שנשבו, ולא התחנכו על ברכי התורה והמצוות.

וכן כתב הרב עובדיה יוסף זצ"ל בשו"ת יביע אומר חלק ח' (חלק יורה דעה סימן כא) שחוזרים בתשובה שהוריהם אינם שומרי תורה ומצוות, חייבים לכבד את הוריהם. ושם (אות ט) הוסיף שבדורינו זה רבים מאלו הנקראים חילוניים הם כתינוק שנשבה בין הגויים, ולכן גם כשההורים ממשיכים בחילול שבת ושאר עבירות, צריכים הבנים לנהוג בהם כבוד, ושיתאהב שם שמים על ידיהם, אולי ישמעו וישובו. כי התורה דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

אלא שכתב שם עוד, שכל זה שייך כשההורים אינם מפריעים לבניהם שזכו להכיר את האמת ולשוב לצור מחצבתם, ומוקירים אותם על אומץ לבם ועוז רוחם (או לכל הפחות שנשארים אדישים כלפיהם). אבל אם הם עויינים אותם על כך שחזרו בתשובה, וצוררים להם בגלל שנאתם לדת, אין לכבדם. ואם אפשר עדיף שהבן יפרד לגמרי מהורים אלה וידור בעיר אחרת.

גם אם במקרה שלך מדובר בהורים עויינים וכו', מדובר בשאלה כבדת משקל, ולכן את צריכה להתייעץ עם רב שמכיר את הסיפור שלך היטב, כדי שיוכל לשקול את כל הצדדים, ולהגיע לכלל הכרעה, ולתקן אותך בעצה טובה.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס