שו"ת פסח

פסח במוצ"ש

  • ב' ניסן התשפ"א

שאלה

שלום,
השנה ממה שהבנתי ערב פסח יוצא במוצ"ש ,

אז איך ומתי עושים בדיקת חמץ ושריפת חמץ?

ואיך אפשרי לאכול לחם בשבת עצמה אם במוצש הבית צריך כבר להיות נקי מחמץ?

ומה בנוגע לכלים ?
אנחנו נוהגים בכל פסח לשים את כל הכלים של חמץ במקום סגור ויש לנו כלים מיוחדים של פסח שסגורים כל השנה ואנו מוציאים אותם בפסח ומחזירים אחרי שנגמר הפסח , מה לעשות?
אפשרי להשתמש בחד פעמי אני מניחה, אבל בנוגע לפלטה מה ניתן לעשות ?

אודה לתשובה תודה

תשובה

שלום וברכה

בדיקת חמץ ביום חמישי שריפת חמץ ביום שיש.

את החמץ שרוצים לאכול בליל שבת ובבוקר של שבת עד סוף זמן אכילת חמץ מצניעים ואוכלים בסעודות.השבת. ראוי להשאיר כפי הצורך ולא יותר מידי שלא להישאר עם יותר מידי חמץ.

כמובן שיש להיזהר שהקטנים לא יפזרו חמץ. בהגיע זמן שריפת חמץ, חובה לבער את כל החמץ מהבית. אם מדובר בכמות קטנה יש לפרר ולזרוק לאסלה. אם מדובר בכמות גדולה יותר אפשר לזרוק לפח האשפה העירוני. יש לומר כל חמירא ולבטל ולהפקיר את החמץ כמו בכל שנה.

אפשר לבשל בכלי פסח ולאכול מוצרי פסח מלבד הלחם וכך אפשר להשתמש בכלי פסח הרגילים לבישול וכן את הפלטה.. בסעודה עצמה ראוי מאוד להשתמש בחד פעמי.

יש מבני ספרד שנהגו להשתמש במצות לסעודת ליל שבת וביום שבת בבוקר וכן בסעושה שלישית אוכלים מצה מבושלת או מצה עשירה.