האם מותר לענוד תכשיט שכתוב עליו כל התנ"ך?

  • ד' ניסן התשפ"א

שאלה

לאחרונה ראיתי משהו חדש לי
תכשיטים שמכילים את כל התנ"ך והתהילים
סוג של קופסא פיצית ששם מודפס כל התנ"ך והתהילים משולב בשרשרת צמיד וכולי

(זה ממש קטן  פחות או יותר גודל של קוביית משחק כל הספר אני לא יודעת אם ממש אפשר לקרוא ראיתי את זה רק בפרסומת. יש כאלה שהכיתוב עם כריכה ריקה, ויש כאלה עם כיתוב גלוי על הכריכה).

השאלה שלי אם מותר ללבוש כזה דבר וללכת איתו למקומות
זה נחשב זלזול?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אפילו אם הכתב קטן כל כך עד שאי אפשר לקרוא אותו אלא על ידי זכוכית מגדלת, אין לנהוג בו מנהג ביזיון ולהיכנס איתו לשירותים (הרב בנימין אריה הכהן וייס זצ"ל בשו"ת אבן יקרה חלק ב' סימן לג).

ולכן יש להימנע מענידת תכשיטים כאלה, מחשש שייכנסו איתם בטעות לשירותים ללא כיסוי, וכתבי הקודש שנמצאים בו יבואו לידי ביזיון חלילה (יעויין שלחן ערוך יורה דעה סימן רפג סעיף ד, טורי זהב, ושפתי כהן שם).

בברכה,

הלל מאירס