דיני אבלות בחג

  • י"ז ניסן התשפ"א

שאלה

אבא שלי היקר נפטר בחג, ונקבר במוצאי החג, ואני לא יודע מה זה אומר לגבי, אני צריך להגיד קדיש? השבעה תתחיל במוצ"ש, אני גר בלונדון מתי אני צריך לשבת?

תשובה

שלום וברכה

אומרים קדיש כל השבוע.

מתחילים את השבעה במוצאי החג השני זאת אומרת יום ראשון בלילה. מחשבים את השבעה מיום ראשון היום האחרון של פסח ולכן קמים מהשבעה קרוב להדלקת נרות של שבת ובשבת בבוקר מסתיים האבילות גם מדברים שבצנעא.