חלום על בית שנשרף, מה זה אומר?

  • י"ז ניסן התשפ"א

שאלה

אני אלמנה ארבע שנים, יש לי חמישה בנים, בחג חלמתי כמה ימים שהבית שלנו נשרף ממש (אנחנו נסענו והבית נשרף), קמתי בבהלה כל פעם מהחלום. אשמח לדעת מה החלום אומר. תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

רוב ככל הסיכויים שאין לחלומות משמעות. ובכל זאת היות שהחלום חזר על עצמו, כדאי לעשות שני דברים -

1. לומר בהקדם האפשרי את נוסח 'הטבת חלום' לפני שלושה אנשים, ועדיף שהם יהיו מדורשי טובתך.

או במקום זה את יכולה לבוא לתפילת שחרית ולומר בזמן 'ברכת כהנים' את הנוסח הבא (ותשתדלי לסיים את אמירת הנוסח כשהכהנים מסיימים לומר 'שלום', כדי שעניית אמן של הציבור תחול גם על התפילה שלך) -

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן.

2. לתרום לצדקה את שווי הארוחות מבוקר עד ערב (במקום צום).

ובעזרת ה' אתם שלום וביתכם שלום וכל אשר לכם שלום.

בשורות טובות,

הלל מאירס