תפילה וברכות

לאיזה כיוון מתפללים את תפילת העמידה?

  • י"ז ניסן התשפ"א

שאלה

שלום רב,
אני מחפש תשובות לשאלות האלה כבר המון זמן ולא מוצא.

1- האם מותר להתפלל מנחה וערבית לבד?
2- אם מותר לבד, אז מה מתפללים? מה אסור? מה מותר? אפשר תפילת עמידה וזהו?
3- בתפילת עמידה, כמה צעדים צריך לקחת אחורה וכמה קדימה לפני שמתחילים את התפילה?
4- לאיזה כיוון מתפללים את תפילת העמידה? אני אף פעם לא בטוח בזה.

** אני יודע שאלו הרבה שאלות, אבל אני אשמח לתשובות. תבוא עליכם הברכה. תודה רבה. אשמח לתשובות במייל, לא בטלפון.

תשובה

מועדים לשמחה,

1. לכתחילה צריך להשתדל להתפלל בבית הכנסת במניין. ואם זה לא מסתדר, לפחות יש לבוא לבית הכנסת ולכוון להתפלל בשעה שידוע לו שיש מניין מתפללים. ואם גם זה לא מסתדר, לפחות יש לבוא להתפלל בבית הכנסת אפילו שמתפלל ביחיד (ראה שלחן ערוך סימן צ סעיף ט). ואם גם זה לא מסתדר, יכול להתפלל היכן שנמצא אפילו ביחיד.

2. מתפללים כמו במניין, חוץ מאמירת קדיש וברכו.

3. שלוש פסיעות אחורה ואחר כך שלוש פסיעות קדימה (רמ"א סימן צה סעיף א ומשנה ברורה סק"ג).

4. יש להתפלל לכיוון ירושלים (שלחן ערוך סימן צד סעיף א), ולכן תלוי היכן אתה נמצא בארץ, לדוגמא בצפון הארץ יש להתפלל לצד דרום, ואילו בדרום הארץ יש להתפלל לצד צפון.

נשמח לענות על כל שאלה בלי נדר.

עלה והצלח מאוד,

הלל מאירס