תפילה וברכות

ברכות השחר לנשים "פמיניסטיות"

  • י"ח ניסן התשפ"א

שאלה

אחותי התחילה לאחרונה להתפלל ברכות השחר, ושאלה אותי למה אומרים "מכין מצעדי גבר", ולמה גברים מברכים שלא עשני אישה.
עניתי שלשון כללית (גבר) זה לשני המינים.
ושגברים מברכים שהם שמחים שהם חייבים במצוות נוספות על האישה. אבל אז יוצא שכאילו נשים אומרות "שעשני כרצונו" כתנחומים.
זה לא ריצה אותה והיא ביקשה ממני למצוא תשובה נורמלית. חיפשתי בגוגל ולא מצאתי.
אשמח לתשובתכם, תודה!