נשים

אני מחכה להיכנס להריון, האם יש מצווה בתורה שמבטיחה שכר של ילדים?

  • י"ט ניסן התשפ"א

שאלה

שלום רב, אני מחכה מכבר 5 שנים להיכנס להריון אך ללא הצלחה.. אחרי כל מיני טיפולים
רציתי לדעת האם בתורה כתוב מצווה מפורשת שמבטיחה שכר של ילדים?
תודה רבה!!

תשובה

מועדים לשמחה,

אין מצווה שעל ידה מובטח הריון, אכן מצוות שילוח הקן על ידי האיש והאישה מסוגלת לכך מאוד, שכך אמרו במדרש (דברים רבה פרשה ו פסקה ו) ומה מתן שכרה של מצוות שילוח הקן, שאם אין לך בנים אני נותן לך בנים, מניין, שנאמר "שלח תשלח את האם", ומה שכר אתה נוטל, "ואת הבנים תקח לך". וכתב בספר החינוך (מצוה תקמה) כלומר שימשך קיומו, שהבנים הם קיום האדם וזכרו.

וכך מסופר בספר מעין אומר חלק יב' (פרק א סימן סא) שבאו זוג להרב עובדיה יוסף זצ"ל, לאחר שבע שנים ללא ילדים, ואמר להם הרב, שסגולה לילדים זה לקיים מצוות שילוח הקן, "שלח תשלח את האם ואת הבנים תקח לך". ושישתדל לעשות זאת בתחילת הקיץ בניסן שאז הוא זמן ההטלה שלהם. ואמר לאישה, גם את תעזרי לו למצוא קן.

ראי עוד סגולות שיכולות לסייע להיכנס להריון https://www.hidabroot.org/question/135086

בשורות טובות בקרוב!

הלל מאירס