סעודה בגמר שבעה שנדחתה לאחר חול המועד

  • כ' ניסן התשפ"א

שאלה

אנו מתחילים לשבת בצאת החג על מות אבי. הקבורה הייתה בחול המועד. מתי כדאי לבצע את הסעודה? יש מנהגים לאחר שבוע מהקבורה - כאשר העלתי את הסוגיה מול אימי היא רוצה רק בסיום השבעה. תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

ראשית, משתתפים באבלכם הכבד על פטירת אביך ע"ה, יהי רצון שלא תדעו עוד צער ובירושלים תנוחמו במהרה!

ובתשובה לשאלתך - למרות שהקבורה הייתה בחול המועד, יש לעשות את הסעודה בסיום השבעה.

מן השמים תנוחמו!

הלל מאירס