כשרות לעומת כיבוד הורים

  • כ"ב ניסן התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני ברוך השם מתחילה ורוצה לשמור כשרות של בד"ץ, הואי לא מקפידים על כשרות זאת.. מה לעשות כאשר הם מכינים אוכל או קונים משהו וזה כשרות רגילה ולא מה שאני משתדלת לאכול, האם לאכול כדי לא לצער את ההורה שקנה או הכין ?
כמו למשל עם אוכל של שבת או עוגות שקונים לכבוד שבת שהשכרות היא רגילה האם לאכול ( מצד אחד אסור לזרוק זה בעל תשחית את החתיכת עוגה , מצד שני זה לא מכבד לא לאכול אם יראו שמא יפגעו)...
קצת אובדת עצות...
תודה!

תשובה

שלום וברכה

הוראת גדולי ישראל בעניין זה היא שבדרך כלל יש לאכול כשרות רגילה לכבוד ההורים בדברים שההורים נעלבים אם לא תאכלי. דברים שהם לא ירגישו ולא ישימו לב או שאפשר להתחמק בחכמה יש להתחמק.

אם את מרגישה שיש מקום לפתוח שיחה עם ההורים על כך בוודאי שיש לדבר איתם ולבקש להקפיד על כשרות מהדרין. אבל אם יש חשש שזה יגרום למריבה יש להימנע מלשוחח עך כך ולנהוג כפי שכתבתי.