חגים ומועדי השנה

שמיעת מוזיקה בספירת העומר למי שנמצא במשבר נפשי

  • כ"ב ניסן התשפ"א

שאלה

היי שלום,
אני בחור כבן 21 ואני רוצה לברר משהו,
אני נמצא בסוג של משבר נפשי שמאוד מעיק עליי!
אני רגיל לשמוע הרבה מוזיקה כי רק זה מה שמחייה אותי, כשניסיתי לעבור לווקאלי זה גרם לי לעוד יותר הרגשה רעה, האם מותר לי לשמוע מוזיקה באוזניות, או כשאני לבד?
אני מדגיש, אני לא במצב נפשי כ"כ טוב, [ברוך ה' אני לא חולה, או על כדורים, פשוט משבר ארוך שעובר עלי]. תודה גדולה

תשובה

שלום רב,

אתה יכול להקל לשמוע שירים שקטים כמו מוזיקה קלאסית - בצנעה. ואם זה לא עוזר לך, תוכל להקל לשמוע גם שירים שמחים - בצנעה.

מקורות: יעויין הליכות שלמה על המועדים (ניסן-אב פרק יא הערה 54) והלכות חג בחג על ספירת העומר (פרק ז סעיף י והערה 39).

בשורות טובות,

הלל מאירס