שליח ציבור שאינו שומר שבת???

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מתחזק ברוך השם בדת ורוצה מאד להיות בבית הכנסת שליד הבית שליח ציבור במנחה או בערבית ביום חול אני עדיין לא שומר שבת רק בתהליך כי הייתי חילוני גמור וקשה לי מאד אך אני מרגיש שאם יהיה שליח ציבור בכמה תפילות [ואני יודע את כל סדר התפילה טוב מאד כי אני הולך כל יום]זה יחזק אותי מאד בהמשך הם הציעו לי כמה פעמים אך התביישתי להגיד להם שאני לא שומר שבת כהלכה האם על פי ההלכה מותר ליבתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אין לגשת לעמוד בינתיים, ה` יעזור שבקרוב ממש תתחזק ותזכה לשמור שבת כהלכתה ותוכל להיות החזן בתפילות. בברכה - בנימין שמואלי