בוילר בשבת לצורך חולה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! שאלתי היא האם מותר לכוון ביום שישי את הבוילר שידלוק בשבת בבוקר לצורך אדם מבוגר שחייבים לרחוץ אותו בבוקר (אחרת ממש אי אפשר לשבת לאכול איתו) ואם ירחצו אותו במים קרים זה עלול לסבך אותו בדלקות וכו`... תודה!

תשובה

שלום וברכה

אין להתיר את הדבר אבל מותר לחמם את המים מערב שבת ולכבות את הבוליר ולמחרת בבוקר אם המים פושרים ממש מותר למלאות מהם את האמבטיה ולקלחו. ויש לבדוק אתמידת החום של המים יום קודם לכן. אם אי אפשר לעשות כן אסור להשתמש בבוילר ויש לחמם סיר מים חמים מערב שבת ולהניחו על הפלטה ולשפכו לתוך האמבטיה הצוננת. עוד יש לנסות לרחצו מש לפני שבת ובכך אולי לא ידרש לרחצו בשבת.

שבת שלום - בנימין שמואלי