חברה והשקפה

מהי דעת התורה על פרסומות לתרומה ביוטיוב?

  • כ"ז ניסן התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, אני עושה עם חברותי עבודה באזרחות על פרסומות לתרומה ביוטיוב, ובחלק של העבודה אנחנו צריכות מקור תורני על הנושא, אבל לא מצאנו שום מקור תורני שעוסק בנושא הזה, אז נשמח אם תוכל לומר לנו מהי דעת התורה בנושא הזה.
הכוונה היא לפרסומות שבהם רואים ילדים חולים במחלות קשות מתחננים שיתרמו להם כסף כדי להציל את חייהם, ברור לנו שהמטרה חשובה ביותר וצריך לתת צדקה ולעזור לאנשים האלה כי הם באמת צריכים עזרה (למרות שבהרבה מאוד מקרים, לפחות חצי מהכסף שנתרם הולך לעמותה ולא למשפחה ,אבל זה לא הנושא שלנו) אבל הבעיה היא שילדים שרואים איזשהו סרטון ביוטיוב , ופתאום מופיעה להם פרסומת כזאת שהיא באמת קשה לצפייה אפילו למבוגרים, אז השאלה שלנו היא מה דעת התורה בעניין, האם הפרסומות הללו הן טובות וחשובות או שעדיף שלא יהיו ואנשים יתרמו בדרכים אחרות? נשמח לתשובה מהירה כי אנחנו צריכות להגיש את העבודה בקרוב..
תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

א. תיקון טעות, יודעני שהעמותות לא לוקחות חצי מהכסף אלא עמלה סבירה ורוב רובו של הכסף עובר למקרה החשוב.

ב. לצערינו אדם שנותן לילדיו לראות סרטונים ביוטיוב יודע שהם יכולים לראות הרבה דברים שלא מתאימים לילדים ובוודאי לא ניתן למנוע מלפרסם בקשות תרומה כי יש ילדים שלא אומרים להיות כלל במקומות כאלו.