מי שהתפנה כמה פעמים בתפילה, כמה פעמים יברך אשר יצר?

  • כ"ז ניסן התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב!
רציתי לשאול האם אדם צריך לברך את "ברכת אשר" יצר פעם אחת אחרי שבמהלך התפילה הוא נכנס לשירותים כמה פעמים?
תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

יש להקדים שמי שהוצרך להתפנות באמצע פסוקי דזמרה, עליו ליטול ידיים, לסיים את המזמור שהוא אוחז בו, ומיד לאחר מכן לברך אשר יצר (יעויין ביאור הלכה סימן נג סעיף ג ד"ה אין לברך, ושו"ת יביע אומר חלק י' חלק אורח חיים סימן ד).

ומי שהוצרך להתפנות באמצע קריאת שמע וברכותיה, יטול ידיים, ויברך רק לאחר התפילה (משנה ברורה סימן סו ס"ק כג).

ולעצם השאלה, מי שהוצרך להתפנות פעמיים במשך התפילה ושכח לברך אשר יצר מיד או אחז במקום שאסור לברך, עליו לברך לאחר התפילה פעם אחת בלבד (יעויין שלחן ערוך סימן ז סעיף ג, משנה ברורה שם, והלכה ברורה סעיף ח).

בברכה,

הלל מאירס