האם מותר להעלות לתורה כהן שמתגלח בספירת העומר?

  • כ"ט ניסן התשפ"א

שאלה

יש כהן בבית הכנסת שאני מתפלל בו שמקפיד לגלח את ראשו למשעי בכול יום. הגילוח הוא ספק תער אבל עם מכונה אז ממש דומה לתער.
בשבת האחרונה כהן זה עלה לתיבה לקריאת התורה של מנחה. האם ראוי?
חשוב לציין שרוב המתפללים המוחלט שומרים את מנהגי האבלות של הזמן הזה ולא מסתפרים ואפילו יהיו רבים שיתגלחו רק בעצרת.
במידה והתשובה תהיה שלא ראוי, האם מותר להעיר לו ישירות?
בברכה, אייל

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר להעלות לתורה אפילו מי שמתגלח בתער, שהוא איסור מן התורה, כל שכן את מי שמתגלח בעומר, שאיסורו אינו מן התורה. ולגבי תוכחה - הנכון ביותר לפנות לרב בית הכנסת שימצא את הדרך הטובה ביותר להוכיחו ולהחזירו בתשובה.

מקורות: ראה שו"ת יחוה דעת חלק ב' (סימן טז) שהעיקר להלכה שיש להתיר להעלות מגלחי זקנם בתער לספר תורה, ולהשלים בהם מנין שבעה עולים. ואם אפשר, יותר טוב שלא יהיו בכלל מנין שבעה עולים של חובת היום, אלא מן העולים הנוספים של חובת היום. ודברי חכמים בנחת נשמעים, להוכיחם ולהחזירם בתשובה בדרכי נועם, כי דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

בברכה,

הלל מאירס