למה אישה גרושה צריכה ללכת עם כיסוי ראש?

  • ל' ניסן התשפ"א

שאלה

מדוע אישה שהיא אלמנה או אישה גרושה צריכות להמשיך עם כיסוי ראש? ויותר מכך אם הן מחפשות שידוך האם זה לא מונע הזדמנויות???
תודה מראש

תשובה

שלום רב,

1. אכן גם אלמנה וגרושה חייבות בכיסוי ראש (שלחן ערוך אבן העזר סימן כא סעיף ב, ובית שמואל סק"ה).

יש מי שביאר, שטעם החיוב הוא שמכיוון שבעודן נשואות היו מחויבות לכסות שיער ראשן, הרי הוא כשאר מקומות המכוסים באישה, ושוב אסורות לגלותן משום ערווה (ישועות יעקב חלק אבן העזר סימן כא, בתשובת נכד המחבר הרב צבי הירש אורנשטיין זצ"ל מחבר שו"ת ברכת רצ"ה).

2. למרות שיש חיוב גמור בדבר, תוקף החיוב אינו כמו באישה נשואה, ולכן דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל שהן יכולות להקל במקום צורך (כמו פרנסה) לחבוש פאה נכרית כל עוד לא נישאו בשנית (שו"ת יביע אומר חלק ד' חלק אבן העזר סימן ג).

3. זה לא אמור למנוע הזדמנויות, בפרט בציבור התורני שבדרך כלל מכירים דרך שידוך, ואדרבה אישה כזאת שתלך בלי כיסוי ראש, יקטלגו אותה בצורה מסוימת, באופן שרק יפחית את סיכוייה למצוא שידוך טוב.

בברכה,

הלל מאירס