האם מותר לשים לק על הציפורניים?

  • ל' ניסן התשפ"א

שאלה

האם מותר לשים לק בצבעים עדינים וטבעיים או שיש בזה בעיה של צניעות ודת יהודית?
וכן האם יש בעיה של חציצה?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. מותר, ואין בזה משום חציצה בנטילת ידיים, וכמו שכתב השלחן ערוך (סימן קסא סעיף ב) וזה לשונו: וכן הנשים שדרכן לצבוע ידיהן לנוי וכיוצא בזה אין אותו צבע חוצץ.

אכן זהו דווקא כאשר הלק עשוי באופן מושלם, אך אם הוא לא מלא עד הסוף ולא היית הולכת ככה לאירוע זה חוצץ בנטילת ידיים (יעויין ספר שיעורי שבט הלוי סימן קצח סעיף יז ד"ה וצבע, וספר הליכות עולם חלק ה' עמוד קסו).

2. אמנם לגבי טבילת אישה נשואה - לכתחילה יש לקיים מנהג הנשים לגזור את הציפורניים לפני הטבילה. ומכל מקום אישה שטובלת עם לק מסודר היטב ללא סדקים אין בזה משום חציצה, אבל יש לה לכל הפחות להשגיח לנקות היטב כל לכלוך שנמצא מתחת לציפורניים.

מקורות: יעויין שו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק יורה דעה סימן יג), ספר טהרת הבית חלק ג' (מהדורת תשע"ט עמודים כז-כח), וספר שיעורי שבט הלוי שם.

בברכה,

הלל מאירס